Despre Baile termale boghis

Varietatea şi bogaţia atracţiilor turistice, naturale dar şi culturale şi istorice aduce România pe unul din primele locuri în Europa. Localizarea României la întretăierea mai multor drumuri europene facilitează accesul aici pe toate căile - cu avionul, maşina, trenul sau vaporul.

Unul din cele mai apropiate si importante orase din apropierea Statiunii Baile Boghis este Municipiul Zalau, care se găseşte în centrul judeţului Sălaj pe valea cu acelaşi nume, la poalele Munţilor Meseş, este reşedinţa administrativă a Sălajului. Este situat în apropierea graniţei fostului Imperiu Roman, mai precis la 8 km de Castrul Roman de la Porolissum - cea mai puternică fortificaţie cu rol de apărare din partea de nord-vest a Provinciei Dacia Romana. În epoca medievală reprezenta spatiul de trecere dinspre centrul Europei înspre inima Transilvaniei, prin binecunoscutul "drum al sării".

În Zalău, din grupul de firme Vidalis care deţine şi Băile Boghiş, mai fac parte două hoteluri: Grand Hotel Severus Resort & Spa care este recent construit, în primavara anului 2008 şi adaptat ultimelor standarde internaţionale şi Hotelul Porolissum care poarta numele capitalei provinciei Dacia Porolissensis ce a reprezentat cultura şi civilizaţia romana. Hotelurile vă pun la dispoziţie 24 de ore pe zi personal cu o înalta calificare şi servicii de cea mai buna calitate.

Staţiunea termala Băile Boghiş este situată în partea de nord-vest a României, în comuna Boghiş, Judeţul Sălaj în depresiunea Barcăului, pe valea pârâului cu acelaşi nume, între Munţii Plopiş şi Piemontul Şimleului. Cele mai importante oraşe din apropierea Băilor Boghiş sunt Cluj-Napoca situat la 135 de km , Zalău situat la 45 de km şi Şimleu-Silvaniei situat la 15 km . Datorită apelor termominerale, aşezării pitoreşti, reliefului, peisajului plăcut şi climatul blând, s-a remarcat ca staţiune balneoclimaterică, cu un aflux mare de turisti. Din studiile de mediu reiese că staţiunea se află într-un cadru ambiental fără factori poluanţi.

Această zonă se caracterizează printr-o faună central-europeană. Animalele cu răspândire central-europeană sunt predominante, dar specificul acestei unităţi zoografice este dat de unele specii cu areal circumscris mai mult al teritoriului României, cum ar fi: Microtus arvalis heptneri, spalax graecus anticuus (mamifere), cucuveaua transilvană şi mierla neagră.

Temperatura aerului are valoare medie anuala de +10.3 C cu minimă de - 1.2 C în ianuarue şi maximă de 25.3C în iulie. Umiditatea creşte până la 60% în lunile de vară şi până la 85% în cele de iarna.

Baile Termale Boghis face parte din grupul de firme Vidalis Holding